Резултати от проведената акция “ 24 часа контрол на скоростта“ в България

72

Обзор на резултатите от проведената на територията на България, специализирана акция „24 часа контрол на скоростта“.

24-часовата полицейска акция се проведе в цялата страна по линия на Европейската мрежа на службите на Пътна полиция (TISPOL), като основен акцент на проверките бе контролът върху скоростта на моторните превозни средства, съобщават от пресцентъра на МВР за Нова Вест.

  • Област Силистра

В рамките на операцията са установени и 111 други нарушения на правилата за движение.
В този период в Силистренска област няма регистрирани пътнотранспортни произшествия със загинали или пострадали хора. В рамките на операцията са установени и 111 други нарушения на правилата за движение. Двеста и осемнадесет нарушения на скоростните режими са установени в областта. Проверките бяха извършвани в 13 точки за контрол на скоростта, разположени на територията на цялата област. Петдесет и девет от нарушенията са регистрирани с т.нар. камера на тринога, а 159 – с мобилни технически средства. В 3 от случаите констатираните превишения са с над 50 км/час в населено място.

  • Област Пазарджик

През изминалите 24 часа на територията на областта са били разположени 26 точки за контрол. В акцията са взели участие 12 служители на „Пътна полиция. От камерите на триноги и мобилните камери разположени в автомобили са установени общо 260 нарушения на скоростните режими. По време на провеждане на акцията са констатирани и 58 други нарушения на Закона за движение по пътищата.

Акцията по линия на TISPOL продължава, като само тази сутрин в рамките на около два часа на територията на гр.Пазарджик екип на сектор „Пътна полиция“ е заснел с помощта на т.н. камера на тринога общо 100 нарушения на скоростните режими извършени от водачи.

  • Област Варна

За срок от 24 часа бяха обхванати 28 точки за контрол, разположени на територията на Областната дирекция на МВР – Варна. Общият брой констатирани нарушения е 214, като при един от случаите е констатирано превишаване на разрешена за движение скорост в градски условия с повече от 50 км./ч.
За времето, в което се проведе операцията, на територията на област Варна са настъпили общо 21 пътни инцидента, като от тях 1 е с пострадали граждани.
Превишената или несъобразена скорост е установена като една от най-честите причина за възникването на тежки пътно – транспортни произшествия.

  • Област Шумен

229 са установените нарушения на скоростните режими по време на 24 часовата операция, която се проведе на територията на ОДМВР- Шумен. Точките за контрол са били 22, 11 са полицейските служители, ангажирани по време на операцията. През деня са установени и заснети 158 нарушения, а през нощта – 71. Трима водачи са били засечени да шофират в населено място с превишение на скоростта с над 50 км/ час от максимално допустимата скорост . Най-високата скорост засечена по време на операцията е 134 км/ час при ограничение от 60 км/ час. Водачът на превозното средство е бил засечен от мобилната камера на Пътна полиция край село Градище. За нарушението ще му бъде издаден електронен фиш, като глобата ще бъде в размер на 800 лева. Полицейски служители, които работили в село Панайот Волов са засекли с мобилната тринога водач, който преминал през населеното място с превишение на скоростта с 54 км над максимално позволената за участъка- 50 км/ час. Водачът ще бъде лишен от правото да управлява моторно превозно средство. На територията на Велики Преслав е установен водач, който преминал в населено място с 97 км/ час. За превишението от 47 км ще му бъде издаден електронен фиш в размер на 700 лв.

Служители от полицейското управление в Нови пазар ще издадат електронен фиш на стойност 700 лева на водач, който преминал със 112 км/ час по пътен участък, на който има въведено ограничение на скоростта 50 км/ час, но е извън населено място.

Операцията по линия на ТИСПОЛ за контрол на скоростта продължава до 22 април на територията на ОДМВР- Шумен.

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама