С близо 400 повече са пациентите, минали през „Пирогов“ по Великден

20

Над 1830 пострадали се обърнали за помощ към спешния кабинет на „Пирогов” през почивните дни около Великден, или това са с близо 400 повече от предходните години. Това отчетоха от спешната болница.

На близо 240 се е наложило да останат за болнично лечение, като 10 от тях са неосигурени, съобщава bTV.

Освен пациентите от цяла София и околните населени места, дежурните в „Пирогов” са се погрижили и за над 50 тежко пострадали от различни части на България.

Медици от спешната болница са се погрижили и за 474 деца, на 41 от тях се е наложило да посрещнат Великден в „Пирогов”. И броят на децата е по-голям спрямо предходните години – със 130 повече.Над 1830 пострадали се обърнали за помощ към спешния кабинет на „Пирогов” през почивните дни около Великден, или това са с близо 400 повече от предходните години. Това отчетоха от спешната болница.

На близо 240 се е наложило да останат за болнично лечение, като 10 от тях са неосигурени.

Освен пациентите от цяла София и околните населени места, дежурните в „Пирогов” са се погрижили и за над 50 тежко пострадали от различни части на България.

Медици от спешната болница са се погрижили и за 474 деца, на 41 от тях се е наложило да посрещнат Великден в „Пирогов”. И броят на децата е по-голям спрямо предходните години – със 130 повече.

 

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама