Младежки национал на Франция почина в съня си

41

18-годишният защитник на „Льо Авър“ Самба Диоп е починал в съня си.

Той бил намерен тази сутрин от родителите си, а причините за трагичната му смърт все още не са известни, съобщава bTV.

„Льо Авър“ потвърди тъжната новина: „С голяма мъка съобщаваме за смъртта на нашия играч Самба Диоп. Това е изключително труден момент за всички нас. Клубът ни изказва съболезнования на опечаленото семейство“.

Самба Диоп бе втори капитан на националния отбор на Франция до 19 години, а през миналия сезон стана шампион на страната до 19 години с „Льо Авър“.

Заради смъртта на младия футболист днешният мач на „Льо Авър“ от 32 кръг на Лига 2 срещу лидера в класирането „Реймс“ беше отложен. С минута мълчание ще започнат всички двубои в първите две дивизии на Франция.

Това е четвъртата смърт на футболист в Европа за последния месец. Първо почина 31-годишният капитан на „Фиорентина“ Давиде Астори. След това си отидоха 18-годишният Томас Родригес от френския „Тур“ и 12-годишният Баптист льо Фол от „Гинган“.

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама