20.8 C
София
понеделник, май 6, 2024
Начало Свят Жертвите в Ивицата Газа вече са 9

Жертвите в Ивицата Газа вече са 9

43

Снимка: ЕПА

Девет палестинци са убитите при вчерашните сблъсъци с израелски войници на границата на Ивицата Газа, след като тази сутрин един журналист почина от раните си.

Протестиращи палестинци подпалиха купища автомобилни гуми, за да създадат димна завеса, която да пречи на израелските снайперисти, предаде Асошиейтед прес.

Министерството на здравеопазването в Газа съобщи, че 1070 палестинци са ранени, включително 293-ма с огнестрелни рани от бойни куршуми, като 25 от тях са в тежко състояние. Сред ранените има 12 жени и 48 деца.

Много от пострадалите са се натровили от сълзотворен газ.

Хиляди палестинци от Газа се събраха след петъчната молитва на границата с Израел за втория от шестседмични протести, организирани от управляващото движение „Хамас“ срещу десетилетната блокада на територията.

Протестите и сблъсъците с израелската полиция започнаха миналата седмица. Оттогава са загинали най-малко 30 души, а само вчера ранените са над 1000.

Източник: БТВ

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама