МВР: Още преди година рецидивистът Пелов готвил бягство от затвора

83

Снимка: МП

МВР имало данни, че рецидивистът Пелов се готви да бяга от затвора и тази информация е била получена още през лятото на миналата година, обяви по време на изслушването в парламента вътрешният министър Валентин Радев.

Правосъдното министерство било предупредено за готвеното бягство. Но за жалост се случи това, че той сега е избягал от затвора, съжали Валентин Радев, цитирано от Канал3.

Цачева обаче влезе в противоречие с МВР-шефа, като потвърди за предупреждението, но посочи, че това се е случило през 2016 г. , когато наистина единият затворник е бил готов да бяга. Реакцията е била да се вземе решение той да бъде спрян от работа и да бъде върнат в килията, защото по време на труд режимът е по-свободен.

Най-добрите издирвачи издирвали бегълците, добави Валентин Радев. И благодари на Славчо Велков, който упъти МВР, че в такива случаи бегълците се крият в Ботевградския или Тетевенския балкан.

Изключително тежък инцидент от един от най-охраняваните затвори в София, започна изслушването Цачева. Малко преди 16 часа министърът на правосъдието е била информирана за бягството на двамата рецидивисти. Своевременно били информирани органите на МВР и прокуратурата. Всичко се развило много бързо, за няколко минути.

В случая става дума за човешки грешки, както и техническо неодокомплектоване на системите за сигурност, които действат в затвора, обобщи Цачева. Тя посочи, че този извод се прави, защото единият затворник е бил въоръжен с нож, а другият с пистолет.

Цачева призна пред депутатите, че са били внесени вещи, които не е редно да се допускат в затвора.

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама