Губерноторът на Кемеровската област е подал оставка

35

Снимка: gorodok.bz

Губернаторът на Кемеровската област Аман Тулеев е подал оставка пред президента на Руската федерация Владимир Путин.

Във видеообръщение, поместено на уебсайта на своята администрация, самият Тулеев обяснява, че няма моралното право да остане губернатор „с такъв тежък товар“ от „страшната трагедия“ в Кемерово на 25 март, предава ТАСС, цитирано от КРОСС.

„Смятам, че това е правилният, съзнателен и единствен начин това е единственото истинско решение, защото с толкова голяма тежест като губернатор не може, морално не може“, каза той.

Ние всички живеем с тази ужасната трагедия, която настъпи в Кемерово на 25 март. Ние загубихме 64 души, повечето от тях деца, нашите деца„, добави Тулеев, „всеки от нас пропусна това чрез сърцето си, целия този ужас, скръбта за тази катастрофа“.

В същото време той добави, че „е направил всичко възможно, да се срещне със семействата на загиналите, да се опита да се опита да им помогне“. „Още веднъж изразявам най-дълбоките си съболезнования, но трябва да живеем, да живеем и да пазим паметта на всички тези, които сме загубили“, продължи Тулейев.

„Съвсем искрено, пред иконата, мога да ви кажа, че в моята работа винаги съм бил ръководен от интересите на нашата страна, Русия и нашия регион„, каза още управителят.

73-годишният Тулеев ръководи Кемеровската област от 1997 г. В миналото е имало нееднократни слухове, че той ще напусне поста.

Миналата година е претърпял операция на гръбначния стълб и до декември беше болничен отпуск.

Последната информация за негова оставка се появи след пожара в търговския център „Зимната вишна“ в Кемерово, в която по официални данни загинаха 64 човека, сред които много деца.

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама