Съдят непълнолетния убиец на 11-годишната Никол

32

Бургаската окръжна прокуратура предаде на съд Иван И., подсъдим за убийство на малолетно момиче в гр. Бургас.

Непълнолетното момче е подсъдимо за това, че на 20 август 2017г. в гр. Бургас, ж.к. „Меден рудник“, умишлено умъртвило 11-годишно момиче, съобщиха от пресцентъра на прокуратурата за Нова Вест.

Иван И. е пробол момичето във врата, при което е прерязана вътрешната сънна артерия. Причинената силна кръвозагуба и остра анемия е довела до смъртта на пострадалата, като убийството е извършено по особено мъчителен за убитата начин. Момичето е останало в съзнание след пробождането, достатъчно информативно е възприемало същността на ситуацията, в която се е намирало, виждало е изтичащата от раната кръв.

То е било затворено в кабината на асансьора, викало е за помощ, осъзнавало е неизбежността на смъртта си и е изживявало тежки предсмъртни мъки. Убийството е извършено с особена жестокост – подсъдимият е нанесъл смъртоносния удар с нож в най – откритата и незащитена част от тялото на пострадалата, а именно в нейната шия, почти пълно прерязал вътрешната ѝ сънна артерия, при което последвало силно кръвотечение, факти известни и възприети от обвиняемия.

Той е оставил умиращата пострадала в кабината като затворил вратата и я оставил вътре, въпреки нейните викове за помощ, и се отдалечил от мястото на убийството, като макар и непълнолетен, подсъдимият е разбирал свойството и значението на извършеното от него и е могъл да ръководи постъпките си.

Очаква се Окръжен съд – Бургас да насрочи заседанието си.

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама