Какво ще обсъждат с посланикът ни от Русия

27

Късно снощи с полет от Москва у нас се прибра посланикът ни Бойко Коцев.

Съветът по сигурността към Министерския съвет ще проведе заседание утре, 30 март от 9 часа. На заседанието ще бъде обсъден случаят „Скрипал“ и ще бъде изслушан посланикът на страната ни в Руската федерация Бойко Коцев, съобщават от пресцентъра на Министерски съвет за Нова Вест.

Съветът по сигурността се ръководи от министър-председателя, а в състава му са включени членове на правителството, ръководителите на специалните служби и представител на Президента на Република България.

Припомняме, че късно снощи с полет от Москва у нас се прибра посланикът ни Бойко Коцев. Той беше извикан в София за консултации след напрежението между Запада и Русия и вълната от дипломатически санкции срещу Кремъл.

В началото на седмицата Косово забрани на сръбски политици да посетят северната част на страната. Един сръбски политик бе задържан за кратко. Косовските сърби решиха да напуснат правителствената коалиция, пише pik.bg.

По време на телефонния разговор Вучич информирал Путин за последните събития в Косово и Метохия.

Владимир Путин уверил, че Сърбия е ключовият партньор на Русия на Балканите, но и в Европа, а също така, че Москва ще подкрепя държавата в борбата за запазване на независимостта и териториалната цялост.

Вучич е уверил Москва, че Сърбия няма да гони руски дипломати заради случая „Скрипал“.

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама