15.6 C
София
неделя, май 19, 2024
Начало Свят Задържаха шофьора, опитал се да прегази група френски военни

Задържаха шофьора, опитал се да прегази група френски военни

65
Снимка: @JComm_BlogFeeds / Twitter
В Гренобъл бе арестуван мъжът, заподозрян в опит да блъсне с кола тази сутрин група френски военни в Югоизточна Франция, предаде Франс прес.

Френската полиция съобщи в Туитър, че мъжът е задържан в Гренобъл, недалеч от мястото на опита за нападение в подножието на френските Алпи.

Френската полиция издирваше шофьор, който опита да прегази група военнослужещи, докато тичали край казармите си в югоизточната част на Франция, съобщи Би Би Си (BBC).

Войниците от 93-ти планински артилерийски полк успели да избегнат сблъсъка с превозното средство.

Инцидентът е станал в алпийското градче Варс близо до Гренобъл.

Жандармерията е изпратила патрули, за да проверят регистрационния номер на автомобила. Става въпрос за Пежо 208, което е обявено за откраднато, съобщава vesti.bg. Полицията все още не съобщава мотив за нападението.

Инцидентът беше потвърден от говорителят на френската армия Беноа Брюлон, който информира, че шофьорът е „заплашил вербално“ група войници, а след това е опитал да прегази друга група войници.

Нападението се случва по-малко от седмица след като терорист взе заложници в супермаркет в югозападния френски град Треб, недалеч от Каркасон. Полицай Арно Белтрам замени себе си за заложник и беше убит от нападателя, а погребението му и това на останалите три жертви е в четвъртък.

25-годишният стрелец, който заяви, че е действал от името на терористичната групировка „Ислямска държава“, беше застрелян от органите на реда.

 

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама