Учителка герой се жертва в пожара в Кемерово (ВИДЕО)

107

 Снимка: Фейсбук

Любима учителка на децата от гимназията „Кемерово“ № 17 се е жертвала в опит да спаси ученици от пламъците на пожара в търговския център.

Учителката  Татяна Дарселия преподава чужди езици в гимназията „Кемерово“ № 17, като също е била ръководител на образователните дейности.

Татяна Викторовна беше един от най-обичаните учители от учениците. В миналото много от тях не са харесвали  уроците по английски език в това училище, докато не е започнала работа тя с тях. Учениците споделят, че е превръщала уроците в игра.

На 25 март тя отиде в търговския център „Winter Cherry“ с 14-годишната си дъщеря Ели. Когато паниката е настанала, Татяна Викторовна извежда дъщеря си от сградата. Когато чразбира, че в киното има деца се връща, за да им помогне да се измъкнат от горните етажи. Там тя остава завинаги, опитвайки се да спаси децата от огнения ад, но силите в борбата срещу огъня и дима не бяха равни.

Тя остава ярък спомен за себе си, хората я наричат герой.

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама