Прокуратурата се самосезира във връзка с изоставените коне

24

Районната прокуратура в Кюстендил се е самосезирала във връзка с информацията за бедстващи коне в Осоговска планина.Това съобщи за агенция „Фокус“ Галина Димитрова, говорител на Районна прокуратура – Кюстендил. 

Както Нова Вест съобщи по-рано днес десетки коне, бяха оставени бедстващи в Осоговска планина. За тяхното спасяване вече е протекла една спасителна операция, като ще се осъществяват още, докато оцелелите животни не са в безопасност.

 По думите на Димитрова вече е назначена съвместна проверка, която да установи няколко основни аспекта. „Контролните институции също ще имат своя ангажимент най-малко по спасяването на тези животни. Трябва да установим чия собственост са тези коне, защо са се намирали в планината, защо са оставени без надзор в планината, но най-вече трябва да установим кой е собственикът“, каза Галина Димитрова.

Според Димитрова ако при проверката, която ще продължи една – две седмици се установи наличие на престъпление от дадено лице, срещу него ще бъдат повдигнати обвинения.

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама