Загиналите в пожара в търговски център в Русия са 64, като сред тях и много деца (ВИДЕО)

33

Снимка: Reuters

Трагична равносметка след пожара в търговския център в руския град Кемерово. 64 са вече потвърдените жертви, като сред тях има много деца. Има и хора в неизвестност.

Близо 50 души са пострадали, като 12 са настанени за лечение в болница. Причините за трагедията все още не са установени, съобщава Nova.

 

Спасителната операция продължи през цялата нощ. Все още не е известно каква е причината за пожара. Четирима души са задържани и разпитани, включително арендаторът на помещението, откъдето се предполага, че е тръгнал пожарът. Властите разследват и версията за умишлен палеж.

Пожарът избухна в неделния ден на горния етаж на мола. Много от жертвите са се намирали в киносалоните.

Руски медии пишат, че при построяването на сградата са използвани леснозапалими материали, което е утежнило ситуацията.

Както Нова Вест писа, пожарът се е разразил вчера, като имаше данни, че са загинали 3 деца и жена.

В социалните мрежи се появиха видеоклипове, на които се вижда как посетители на търговския център скачат от прозорците с надеждата да се спасят от пламъците.

По първоначални данни огънят е започнал на четвъртия етаж, след което бързо се е разпространил. Там се намирали кино салоните и властите се опасяват, че броят на загиналите може да се увеличи.

Съобщава се, че в два от киносалоните покривът се е срутил.

Видеоклипове в социалните мрежи показват огромните кълба дим, които се издигат от търговския център.

Търговският център е открит през 2013 г. На територията му с площ 23 хиляди квадрати метра има паркинг за 250 автомобила, магазини, зала за боулинг, детски център и кино.

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама