Спасяват 192-ма души от ферибот, блъснал се в скали край Южна Корея

27

Снимката е илюстративна

Бреговата охрана в Южна Корея провежда спасителна акция, опитвайки се да помогне на 192-ма души от ферибот, блъснал се в скали край югозападното крайбрежие на страната.

Според служител на бреговата охрана шансовете за спасяване са добри, защото засега няма признаци корабът да се пълни с вода и да губи баланс след сблъсъка по-рано днес, предаде Асошиейтед прес, цитирано от БТА.

В операцията участват четири съда на бреговата охрана, а към мястото на бедствието се приближават и други намиращи се наблизо съдове с намерение да помогнат, съобщи неин говорител, пожелал анонимност.

Мястото на днешния инцидент не е далеч от онова, на което друг ферибот потъна през 2014 г., когато загинаха над 300 души, повече от тях ученици на екскурзия – трагедия, която все още се преживява дълбоко в Южна Корея.

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама