Българка получи приза „Мисис Популярност“ в Англия

167

Снимка: Фейсбук

Живееща от няколко години в Англия българка, дипломиран стоматолог стана носителка на приза „Мисис Популярност“ в провеждащия се от 10 години конкурс „Мисис Галакси Великобритания“.

Родената в град Гълъбово Станимира Ставрева получи над 2 200 гласа в своя подкрепа от поддръжници по цял свят, пише monitor.bg.

Красавицата получила поканата за участие в класацията от занимаваща се с благотворителност компания след като стигнала до финала на надпреварата за приза „Невероятните жени на Уорчестър“. Пръв сред подкрепилите я, разбира се, бил съпругът й Бен, с когото сключили църковен брак в храма на добричкото село Крапец.

Там той приел източното православие за своя религия. Церемонията по обявяване на наградените се проведе късно вечерта на 22 март в луксозен хотелски комплекс в Чорли, Ланкашър.

От профила си в социалната мрежа Фейсбук Стасси, както е позната в Англия, написа, че посвещава приза на всички, които са я подкрепили, както и на родината си. “Аз не спечелих короната, но всички тези гласове и подкрепата на публиката, това означава много за мен, наистина много, защото хората вярват в мен“, коментира Станимира успеха си.

В секундите след като разбрала за наградата в ушите й зазвучала култовата народна песен „Рипни Калинке да тропнем, да се пукат душманине…“, която научила като съвсем мъничка от баба си.

Признава, че тазгодишната победителка в конкурса Руф е взела короната съвсем заслужено – преследвала я е в продължени на цели 9 години. Сред първите й занимания веднага след церемонията било да накърми навършилия на 18 януари една годинка Сашко. С усмивка напомня, че световната здравна организация насърчава кърменето до 2-годишна възраст на бебетата.

Станимира е учила в Стара Загора и Пловдив, завършила е висше образование в стоматологичния факултет при СУ „Св. Климент Охридски“, има диплома и от специалността „Клинична психология“. В Англия печели конкурс и започва да работи в областта на естетичната стоматология в град Уостър. Наскоро е завършила школа по зубма и има диплома за инструктор, а преди броени дни се е записала в своеобразно предизвикателство – да пробяга благотворително 50 км през септември и сега започва да тренира покрай заниманията си с голф.

Само преди няколко месеца друга българка, старозагорката Ива Гургуриева стана втора подгласничка на избраната в Русия Мисис Европа 2017.

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама