Член на ИДИЛ взе заложници в Южна Франция, 2-ма са убити (ВИДЕО)

47

Кадър: Youtube

 Въоръжен мъж взе заложници в супермаркет в град Треб, Южна Франция.

Нападателят е обявил, че е член на ИДИЛ. И е поискал освобождаването на Салах Абдеслам – единственият оцелял терорист след атентатите в Париж през 2015 г..

Двама души са убити, съобщиха ТАСС и „Ройтерс“. И двамата са били заложници, съобщи по телевизия Бе Еф Ем кметът на града Ерик Менаси.

По непотвърдена информация единият загинал е служител на супермаркета.

Има информация и за 12 ранени, предаде АП.

По информация на „Ройтерс“ в момента в магазина е само нападателят, а заложниците са били освободени.
По-рано към супермаркета спешно са били изпратени големи полицейски сили – около 140 души, предаде БГНЕС.

Премиерът Едуар Филип нарече ситуацията „сериозна“.

„В момента специалните служби провеждат операция на място. Ситуацията е много сериозна”, каза Филип, цитиран от Бе Еф Ем.

Префектурата пък съобщи, че случаят се разглежда като терористичен акт. Въоръженият нападател е стрелял, след като влязъл в супермаркета около 11.15 ч. сутринта. Очевидец твърди, че нападателят бил въоръжен с ножове, пистолет и гранати и извикал „Аллах Акбар“, докато влизал в супермаркета.

Нападателят е от марокански произход, известен е на службите за сигурност. Самоличността му е установена с помощта на регистрационния номер на автомобила му.

При друг инцидент в съседен район в Югозападна Франция беше прострелян полицай. Служителят на реда е нападнат в град Каркасон, на около 15 минути път от Треб. Засега не е ясно дали двата случая са свързани.

 

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама