Градушка с размерите на бейзболна топка помля хиляди коли (СНИМКИ/ВИДЕО)

336

Снимка: Фейсбук

Ледени късове с диаметър до 20 см се изсипаха от небето над гр. Кълман, Алабама, и причиниха щети за милиони долари, унищожавайки автомобили и покриви на къщи.

Поражения за $4 млн. са нанесени само на стотици коли, паркирани пред местното представителство на GM, съобщава WVUA, цитирани от fakti.bg.


От дилърския център Mitch Smith Chevrolet в Кълман все пак се успокояват, че имали благоразумието да приберат на закрито някои от най-скъпите автомобили, които държат в наличност. Това спасило няколко „корвета“ от стихията.


Според Националната метеорологична служба на САЩ градушката с рекордни размери е предизвикана от т.нар. Суперклетка (буря с мезоциклон – мощно и постоянно въртящо се насочено нагоре въздушно течение), която обикновено предшества торнадо. Над 15 000 домакинства са останали без електрозахранване.


*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама