Забраниха до живот на фенове да посещават мачове на „Уест хем“

70

Петима фенове на „Уест хем“, които нахлуха на терена по време на мача с „Бърнли“ на 10 март, получиха доживотни наказания.

Те няма да посещават повече както домакинските срещи на „чуковете“, така и гостуванията, предаде dnevnik.bg.

Още няколко привърженици са получили доживотни наказания заради хвърляне на монети и предмети „с цел да наранят или навредят“ на хората, които заемаха местата в директорската ложа, съобщи клубът, без да посочи броя на санкционираните.

От ръководството на „Уест хем“ допълниха, че в момента се разследват още няколко инцидента, в това число „опит да нахлуване на терена и действия на насилие“. Полицията също съдейства за разрешаването на случаите.

„Клубът очаква да наложи още забрани въз основа на свидетелски показания и висококачествени видеокадри, които ще бъдат налични преди следващия домакински мач – срещу „Саутхемптън“ на 31 март“, се казва още в съобщението на клубния сайт на „Уест хем“.

Вицепрезидентът на „чуковете“ Карън Брейди се извини за случилото се на олимпийския стадион в Лондон и го описа като „един от най-болезнените дни в историята на клуба“.

„Имаме нулева толерантност към всяка форма на насилие, която застрашава безопасността на другите. Поели сме ангажимент да осигурим сигурна и удобна среда за всички зрители“. заявиха още от клуба.

Въпреки инвестициите и доброто финансово състояние „Уест хем“ преминава през много тежък сезон, в който се очертава да води борба за оцеляване до последния кръг. „Чуковете“ са в серия от три поредни загуби и имат само една победа в последните си седем мача.

Тежкото поражение с 0:3 от „Бърнли“ отприщи вълна от недоволство срещу собствениците Дейвид Съливан и Дейвид Голд. Фенските организации планираха протестно шествие преди срещата, но след среща с изпълнителния директор Карън Брейди се отказаха.

Ситуацията обаче излезе от контрол през второто полувреме, когато десетки фенове нахлуха на терена. Стюардите не успяха да се справят с тях, а капитанът на „чуковете“ Марк Нобъл повали един от запалянковците. След дълги пререкания феновете се върнаха на трибуните.

Реферът Лий Мейсън проведе консултации с мениджърите Дейвид Мойс и Шон Дайш дали да прекрати срещата, но до това все пак не се стигна. Между 66-ата и 70-ата минута Ашли Барнс и Крис Ууд вкараха първите два гола за „Бърнли“, което предизвика още повече гнева на феновете.

Част от седящите в централната трибуна напуснаха местата си и опитаха да щурмуват ложите, където стояха двамата собственици, които бързо бяха изведени с охраната от стадиона.

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама