Жълт код и усложнена пътна обстановка в няколко области в България

60

Сняг и виелици на прага на пролетта в пет области.

Временно е ограничено движението на автомобили над 12 т. по магистрала „Тракия“ на територията на Софийска област, в посока Пловдив, поради обилен снеговалеж. Това съобщиха от пресцентъра на Агенция „Пътна инфраструктура“, пише dariknews.

Поради обилен снеговалеж се ограничава движението на други места. Забрана за преминаване на МПС над 12 т е въведена за пътя Русе – Силистра, Русе – Разград – Шумен (на територията на област Разград), Търговище – Разград и Разград – Попово.

Временно се ограничава движението на МПС над 12 т по пътя Шумен – Силистра, в посока Силистра, поради силен снеговалеж и снегопочистване. Забрана е въведена и за пътя Силистра-Добрич и Силистра – Шумен.

Възстановено е движението за автомобили и камиони над 12 т по пътя Видин – Монтана. Възстановява се движението и по магистрала „Хемус“ в посока София. Тировете се пропускат контролирано. Възстановено е движението и по пътя Велинград – Юндола – Якоруда.

По проходите „Рожен“, „Пампорово“ и „Превала“ вали сняг от около 5:00 ч., по информация на Областно пътно управление. Мокър сняг вали в района на пътната артерия Доспат-Девин-Михалково, както и по прохода „Печинско“, както и по високите части на община Баните. В останалата част на Смолянско вали дъжд. На този етап няма въведени никакви ограничения по пътищата в Смолянско.

Поради усложнените метеорологични условия, временно е затворена част от ски зона Пампорово, съобщават от „Пампорово“ АД. От 16 писти в момента работят само 6.

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама