Деца призовават да обуем шарени чорапи за Международния ден на хората със Синдром на Даун

809

На 21 март светът отбелязва Международния ден на хората със Синдром на Даун. По традиция в този ден всички, които подкрепят хората със Синдрома на Даун, обуват шарени чорапи. Каква е идеята? Хората с Даун често са наричани „най-слънчевите хора на планетата“, а какъв по-хубав начин от това да покажем слънчево настроение, като обуем шарени чорапи?

За поредна година семейството на Силвена и Красимир от Варна, които са основатели на фондация „Живот със Синдром на Даун“, чиято дъщеричка Микаела е с Даун, призовават колкото се може повече хора да се включат в инициативата. Заедно с братчето на Микаела, Крис, те записват и специално видео, пише dariknews.

Синдром на Даун
Искаме да покажем, покажем, че светът е шарен и че хората с Даун също заслужават щастлив и достоен живот. Затова призоваваме всеки, който има желание да се включи и да сподели снимка на своите шарени чорапи в социалните мрежи на 21 март“, разказват Силвена и Красимир.

За да помогне на кампанията малкият Крис се обръща към всички известни личности и ги моли те също да подкрепят инициативата.

А ето и как да се включите:

1. Обуйте шарени чорапи на 21 март!

2. Направете снимка с чорапите си или видео

3. Споделете снимката във Фейсбук или Инстаграм, като добавите хаштаг #животсъссиндромнадаун и тагнете профилът на Живот със Синдром на Даун / Life with Down Syndrome

4. Предизвикайте трима приятели да направят предизвикателството

Крис и Микаела ще изберат най-хубавата снимка и видео и за техните автори ще има награда.

За първи Международния ден на хората със Синдром на Даун е отбелязан по време на VI световен симпозиум по инициатива на Европейската и Международна асоциации с цел превенция и помощ на хората със синдрома на Даун, който се провежда в Палма де Майорка през 2006 година. От 2012 г. Организацията на обединените нации (ООН) официално подкрепя инициативата.

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама