Зам.-министър Бернер представлява България на срещи за полицейско сътрудничество

71

Заместник-министър Бернер взе участие в работата на министерски срещи по линия на Конвенцията за полицейско сътрудничество в Югоизточна Европа и на Процеса Бърдо.

Срещите се проведоха в конгресен център „Бърдо“ в Република Словения и в тях участваха представители на министерствата на вътрешните работи на държавите страни по Конвенцията и по Процеса Бърдо, съобщиха от пресцентъра на полицията за Нова Вест.

В рамките на срещата по Конвенцията бе обсъдено засилването на сътрудничеството и предприемането на съвместни действия по линия на разследванията под прикритие в региона.

По време на министерската среща на Процеса Бърдо бе направен преглед на сътрудничеството по линия на трафика на хора. Участниците обсъдиха конкретни предложения за неговото оптимизиране.

Министрите от Процеса Бърдо одобриха и съвместните планове за действие по трите стълба на Инициативата „Комплексно управление на вътрешната сигурност“ (IISG), свързани с противодействието на тероризма и радикализацията, противодействието на тежката и организираната престъпност и укрепването на граничната сигурност.

От името на Българското председателство на Съвета на ЕС заместник-министър Бернер изрази подкрепа за инициативата, която спомага за по-добрата координация на действията в трите области в региона, избягването на дублирането на усилия и ресурси.

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама