Одобрен е българо-американски меморандум в областта на отбраната

43

Правителството одобри проекта на меморандум за разбирателство между министерствата на отбраната на България и на САЩ относно взаимни каталожни услуги.

Подписването на документа създава възможност българското отбранително ведомство да получава безвъзмездно от Министерството на отбраната на САЩ всички необходими каталожни продукти и услуги, необходими за нормалното функциониране на Националната кодификационна система, съвместима с Кодификационната система на НАТО. Това съобщиха от пресслужбата на Министерски съвет за Нова Вест.

Това е едно от необходимите и задължителни условия за постигане на пълна оперативна и техническа съвместимост със страните-членки и партньори на Алианса в процеса на управление на материалните средства за отбрана и оптимизация на разходите за доставка на необходимото въоръжение и техника при участие на въоръжените сили в многонационални операции и програми.

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама