Куче умря по време на полет, след като стюардеса го затвори при ръчния багаж

86

Снимка: Facebook

Куче е умряло по време на полет на United Airlines, след като стюардеса накарала насила собствениците му да го сложат в отделението за ръчен багаж.

Очевидци споделят, че са видели как собственичката на десетмесечното кученце го е държала в ръце и плачела, след като открила, че животното е мъртво при приземяването на самолета на летище Ла Гуардия в Ню Йорк.

Маги Греминджър, пасажер на полета от Хюстън, споделя, че стюардесата инструктирала пътничката преди излитането да прибере кучето си в багажното отделение за ръчен багаж над главите на пътуващите. Пътничката неохотно се съгласила. Други пътници споделят, че се чувало как кучето лае по време на излитането и при турбуленция, а след това звуците спрели.

От United Airlines са поели цялата отговорност по случая и са започнали разследване.

Греминджър пише във Фейсбук : „Току-що кацнах на Ла Гуардия и станах свидетел как стюардеса накара пътничка да сложи кучето си в отделението за ръчен багаж над главата си. Пътничката настояваше животното да стои под седалката, но стюардесата я принуди да го сложи в багажното. В края на полета жената намери кучето си мъртво. Седна на пътеката в самолета и се разплака, а всички останали пътници бяхме ужасени.”

Греминджър публикувала и снимка на пътничката и написала: „Искам да помогна на тази жена и дъщеря ѝ. Те загубиха домашния си любимец заради стюардесата на United Airlines. Сърцето ми се къса.”

Според друга пътничка, която седяла зад семейството, стюардесата настоявала кучето да бъде затворено в багажното за три часа. Джун Лара споделя, че кучето първоначално скимтяло, а после млъкнало, вероятно заради недостиг на въздух. Лара публикува и снимка на мъртвото куче, лежащо на количка.

Снимка: Facebook

Според сайта на авиокомпанията, на борда се допускат домашни котки, кучета, зайци и птици, а „животно, което пътува в салона на самолета, трябва да бъде в подходяща за целта клетка. Клетката трябва да се събира под седалките пред пътника и да остане там по време на целия полет.”

На сайта не е упоменато, че кучетата се затварят в багажното отделение над главите на пътниците.

Инцидентът предизвика силен гняв в социалните мрежи и много хора декларираха, че ще бойкотират авиокомпанията. Говорител на United Airlines коментира: „Това е трагичен инцидент, който не би трябвало да се допуска, тъй като животни не трябва да се слагат в отделението за ръчен багаж. Поемаме отговорността за трагедията и изказваме съболезнования на семейството, на което се ангажираме да помогнем. Разследваме случая, за да не допуснем това да се случи отново.”

Източник: Independent.co.uk

Превод и редакция: „Нова Вест“

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама