Инцидент в завод „Арсенал“ взе жертва (ВИДЕО – Обновена)

84

Един човек е загинал, а друг е със сериозни изгаряния при възпламеняване в завод 3 на „Арсенал” в Казанлък

Към мястото на инцидента са насочени пожарни, линейки и полиция, съобщава БГНЕС.

Предстои разследване на трагедията.

Министърът на икономиката Емил Караниколов заяви в МС, че инцидентът в завода е изключително неприятен. „Получаваме постоянно информация за ситуацията там и поясни, че „Арсенал“ е изцяло частно дружество„, обясни той.

Министърът на вътрешните работи Валентин Радев също коментира инцидента в „Арсенал“ в кулоарите на парламента. Според него причината е човешка грешка и неспазване на технологията. „Това е едно помещение, където се работи дистанционно. Вътре има една бъркалка, където се мешат, буквално се забърква някаква смес. Те са били вътре двамата, не е трябвало да бъдат вътре съгласно технологията и мерките за безопасност е трябвало да бъдат отвънка. Управлението на този процес е изнесено отвън, има си табло с бутони. Защо са били вътре, сега тепърва ще става ясно, но са нарушили технологичната дисциплина. Запалва се сместта. Случват се такива неща при неспазване, ако трябва да обобщя. Ако ви върна назад в годините и в този завод, и на други места, грешките стават основно поради човешка грешка„, каза министърът. Трагедията се разследва.

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама