Цяло Велико Търново два дни без вода заради централен водопровод

50

Велико Търново и 14 населени места остават без вода два дни заради авария на централен водопровод, съобщиха от общината.

На сухо ще бъдат старата столица. Дебелец, както и селата Самоводене, Момин сбор, Малки чифлик. Пчелище, Присово, Пушево, Балван, Леденик, Шемшево, Беляковец, Ветринци, Емен и Ново село. Спуканата тръба в землището на с. Присово

От „ВиК Йовковци” посочват, че водоподаването ще бъде ограничено до 24:00 в неделя. От дружеството уверяват, че при възможност аварията ще бъде отстранена и по-рано от крайния срок.

Във връзка с безводието, което очаква търновци през почивните дни и с решение на Община В. Търново и РД “ ПБЗН“ – В. Търново ще бъдат разставени три водоноски за удобство на гражданите. Те ще са до магазин „Билла“ в кв. „Бузлуджа“, в района на супермаркета в кв. „Чолаковци“ и една до магазин СБА в кв. „Картала“. През нощта водоноските ще бъдат прибрани, но ако утре все още няма вода ще бъдат раставени отново на същите места. Водата от водоноските е негодна за пиене, подчертават от ОД МВР – Велико Търново.

 

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама