Огненият ад в Средец взе още една жертва

28

34-годишната жена, чийто мъж и две деца загинаха при голям пожар в дома им в град Средец, е починала.

Това обявиха пред „Дарик“ от Клиниката по изгаряния при Военноморска болница-Варна, където Анка е приета късно снощи, заедно с другите си две деца. Според шефа на лечебницата полковник доц. д-р Ивайло Въжаров, състоянието и’ е било изключително тежко. Цяла нощ лекарите са опитвали да я спасят, но без успех.

Снимка: Дарик

„Направихме всичко възможно, за да я спасим. Изгарянията по тялото и бяха повече от 85%“, обясни д-р Въжаров. Към този момент под наблюдение остават двете деца на 8 и 11 години. „По-голямото момче е в много тежко състояние, на апаратна вентилация в „Реанимация“. Прогнозите ни не са никак добри. С дълбоки изгаряния е и другото 8-годишно дете“, уточни доц. Въжаров.

Снимка: Дарик

Както Нова Варна съобщи, пожарът изпепели къщата на живеещите на семейни начала Антон и Анка на 7-ми март. В стихията загина 38-годишният Антон в опит да спаси всички, които са вътре. След погасяването на пламъците, пожарникарите се натъкват на зловеща гледка – младият баща е бил овъглен заедно с две от децата си на 6 и 12 години.

Снимка: Дарик

В ромския квартал на Средец обясниха, че Антон е бил дървосекач. От полицията съобщиха, че трагедията е предизвикана от избухнал моторен трион, забравен до печка с твърдо гориво.

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама