Какво ще стане при провал на сделката на ЧЕЗ с „Инерком“

30

Все още няма конкретни резултати от преговорите между собственичката на „Инерком България“ Гинка Върбакова и ЧЕЗ за включване на държавата в сделката по продажбата на активите на дружеството в страната.

От ЧЕЗ обаче обясниха за bTV, че ако сделката с „Инерком“ се провали по някаква причина и компанията не плати уговорената сума в срок от 9 месеца, активите на компанията в България ще останат собственост на „ЧЕЗ груп“. След това надзорният съвет им трябва да реши дали да поднови преговорите с втория в надпреварата, или да прекрати като цяло процедурата.

ЧЕЗ предлагал и на правителството в България да влезе в сделката, но получил отказ; „Инерком” има 9 месеца да плати договорената сума
Според чешките медии вариантът българската държава да получи управлението на активите на ЧЕЗ у нас минава през извън съдебно споразумение и частично плащане на обезщетение по арбитражното дело, което компанията води срещу българската държава.

Към момента от ЧЕЗ не потвърждават официално, че това е възможен вариант. Адвокатите продължават да работят по възможностите за предоговаряне на сделката. Утре ще разберем има ли такива или тя ще продължи по вече подписания договор с „Инерком“.

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама