Пребито в дискотека момче готово да се сприятели с нападателя си

63

Ако ми се извини, съм готов да му стана приятел”. Това каза Илия Стоянов – момчето, пребито пред дискотека в Бургас, за нападателя си – футболиста Радостин Нгуен.

На 11 февруари 22-годишният Радостин нанесъл три удара в лицето на Илия без никаква причина. По това време пострадалият просто чакал такси пред заведението.

Радостин е бил ядосан, защото и него са го ударили вътре”, каза Илия пред камерата на „Здравей, България” по НОВА.

Още на следващия ден, заедно с баща си, Илия подал жалба в полицията. Към нея било приложено и медицинско свидетелство. От МВР реагирали с образуването на производство за лека телесна повреда, тъй като първоначално пострадалият бил в стабилно състояние, с не особено силни болки в носа.

След близо седмица обаче здравето на Илия рязко се влошило. Започнало сериозно кървене. Момчето е оперирано по спешност, а съучениците му организираха спешна кръводарителска акция, с която спасиха живота му.

Негативният развой на събитията е довел и до промени в разследването, каза говорителят на Областната дирекция на МВР – Бургас Цветелина Рандева. Вече се води досъдебно производство не за лека, а за средна телесна повреда.

Радостин Нгуен предложил на семейството на Илия да ги компенсира финансово за преживяното. Те обаче отказали.

Със сълзи на очи, майката на Илия – Руска, каза, че Радостин и близките му дори не са се поинтересували от състоянието на Илия през последните седмици.

А самият Илия призова връстниците си да бъдат силни и разумни и да не създават проблеми по заведенията.

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама