Главният икономически съветник на Доналд Тръмп подаде оставка

23
blank
Снимка: Reuters

Снимка: Reuters

Гари Кон беше твърдо против решението на президента да наложи мита на вносната стомана и алуминий и се опита да го разубеди от това му намерение, но не успя.

Главният икономически съветник на Доналд Тръмп – директорът на Националния икономически съвет Гари Кон, подаде оставка, съобщи БТВ.

Кон беше твърдо против решението на президента да наложи мита на вносната стомана и алуминий. Той се опита да разубеди Тръмп от това му намерение, но държавният глава потвърди вчера, че в близките дни ще наложи митата.

„За мен бе чест да служа на страната си и да въведа благоприятни за американците политики в подкрепа на растежа, по-специално приемането на историческа данъчна реформа. Благодаря на президента, че ми даде тази възможност и желая на него и на администрацията големи успехи в бъдеще“, се казва в кратко изявление на Кон.

Тръмп го похвали, въпреки разногласията им. „Гари свърши чудесна работа за прилагане на програмата ни, като помогна за въвеждането на историческа данъчна реформа и отново да се освободи американската икономика“, заяви държавният глава.

Кон се присъединява към дългия списък на близките сътрудници на Тръмп, които напуснаха постовете си в Белия дом през последните месеци.

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама