Българин впечатли журито на X Factor Финландия и продължава напред (ВИДЕО)

43

Кадър: Youtube

Българин очарова журито на X Фактор Финландия, съобщи сайтът mtv.fi. Викторио Ангелов от Шумен изпълни кавър на „Feeling Good“ на Майкъл Бубле.

След изпълнението си Викторио получава 4 пъти „Да“ от журито. В състава на журито са полулярните финландски изпълнители Саара Алто, която ще представи Финландия на Евровизия 2018, популярната финландска певица Суви Терасниска, рапърът Микаел Габриел и рок легендата Майкъл Монро. Следващият кръг е „изпитанието на шестте стола“, където от отбора на момчетата ще продължат само 6 изпълнители, пише 24 часа.

Саара Аалто коментира изпълнението на Викторио: „Беше толкова вживян в песента и я направи толкова голяма! Не знаех, че от такова младо момче може да излезе такъв голям глас! Ние тук търсим претенденти за победа и аз смятам, че си много подходящ за тази категория.“


Суви Терасниска добавя: „Уау! Не мога да кажа нищо, останах без думи! Ти си абсурдно талантлив!“

Осемнадесет годишният българин е роден в Шумен. Викторио започва да развива музикалния си талант още когато е на шест години. Оттогава не спира да се изявява на сцена и да печели награди на национални и международни конкурси. През 2012 година се мести във Финландия заедно със семейството си и само шест месеца му трябват да участва в първия си местен телевизионен музикален формат – КидСинг. Там достига полуфиналите и получава покана от „Гласът на Финландия“ за деца, където се класира в челната тройка. Веднага след участието си в шоуто получава покана да подгрява и Крие Нормън от група „Смоуки“ на концерта му в Хелзинки. През 2016 Викторио е приет да учи в най-престижната музикална гимназия във Финландия „Sibelius“.

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама