Екип от алпинисти разчиства блокирания път София – Самоков от скали

66

Снимка: АПИ

Екип от алпинисти обрушва скалите, блокирали движението по път II-82 София – Самоков в района на Дяволския мост, вследствие на обилните валежи от дъжд и сняг.

На обекта се работи максимално мобилизирано, за да може движението да се възстанови колкото се може по-бързо през светлата част от деня, съобщиха от пресцентъра на АПИ за Нова Вест.

Очаква се от ската да падне около 20 куб. метра скална маса. Специализирана техника на пътноподдържащата фирма е на терен за разчистване на платното.

Участъкът от второкласния път остава затворен докато се съборят всички опасни скални късове.
Трафикът преминава по следните обходни маршрути:
по път III-181 София – Бистрица – Ярема;
по път III-822 Ново село – Живково – гр. Ихтиман – АМ „Тракия“;
или II-62 Самоков – Дупница – АМ „Струма”.
Всички граждани и транспортни фирми могат да получават информация за актуалната пътна обстановка от безплатното мобилно приложение LIMA, интернет страницата на АПИ – www.api.bg, lima.api.bg и по всяко време от денонощието на тел. 0700 130 20 в АПИ. В агенцията целогодишно при 24-часов режим работи Ситуационен център, който събира и обобщава данните за състоянието на републиканските пътища.

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама