Задържаха четирима за групово изнасилване в столично заведение

118

Софийската районна прокуратура е задържала четирима мъже за изнасилване в столично заведение.

Престъплението е извършено на 4 март в помещение в заведението „Войводска среща“, съобщиха от пресслужбата на прокуратурата за Нова Вест.

Под ръководството и надзора на Софийска районна прокуратура е образувано и се води досъдебно производство срещу Йордан Иванов, Ивайло Ценов, Илиян Кръстанов и Атанас Мечев, за това че в ранните сутрешни часове на 4 март, в помещение, обособено на приземния етаж, в съучастие изнасилили жена, като я принудили чрез сила и заплашване.

Предвид високата обществена опасност на деянието и на извършителите, на 05.03.2018 г. дежурен прокурор е постановил задържането им за срок до 72 часа, като е разпоредено привеждането им в сградата на СРС на 08.03.2018 г. – за разглеждане на искане за вземане спрямо тях на мярка за неотклонение „Задържане под стража“.

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама