Катрин Тасева с два златни медала в Рига (ВИДЕО)

90

Кадър: YouTube

Два златни медала спечели Катрин Тасева на финалите на отделните уреди от турнира по художествена гимнастика в Рига „Балтик Хууп“.

Другата ни представителка в надпреварата – Ерика Зафирова, също се качи два пъти на почетната стълбичка, спечелвайки две бронзови отличия, съобщиха от bTV.

На обръч Тасева игра много силно по музика на „Камино“ на Лили Иванова и получи оценка от 17.600, което я нареди на най-високото място на почетната стълбичка, втора се класира Саломе Пашава от Грузия със 17.150 т., а трета – Влада Николченко от Украйна, която получи оценка от 17.050 т.

На лента всички състезателки допуснаха много грешки, а Тасева се оказа с най-малко неточности и трудната композиция и оценката от 15.650 т., донесе втория златен медал. Втора се класира Алина Адилханова от Казахстан с оценка от 14.900, а трета Юлия Евчик от Беалрус с оценка от 14.850.

На топка за финалите се класира само Ерика Зафирова, която с отлично представяне спечели бронзовия медал с оценка от 16.650 т.. Златото спечели Саломе Пашава от Грузия с оценка от 17.350т, а среброто – Алин Харнаско от Беларус със 17,200т.

С бухалките на килима излязоха и двете български представителки. Тасева допусна много груби грешки и изпускане на уред извън терена и остана на 7-мо място, а Зафирова отново показа стабилна игра, което и донесе втория медал – бронз на бухалки.

 

 

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама