Човек с 9 присъди трябва да чука камъни в затвора, заяви Джамбазки

35

Кадър: Нова

Човек с 9 присъди трябва да чука камъни в затвора.

Имаме човек с 9 присъди, който вместо да е в затвора и да чука камъни, е на улицата отново с нож в ръка. Ако този човек Плъха, неговият приятел Пора и целият зоопарк влязат в дома ми, аз ще постъпя по същия начин. И всеки нормален човек ще постъпи така„.

Това заяви Ангел Джамбазки, евродепутат и заместник-председател на ВМРО, в ефира на Нова телевизия по повод ареста на лекар от Пловдив, който уби крадец.

В същото време Джамбазки призова да се прецизира текстът за неизбежната самоотбрана, за да няма неясноти. Той повдигна и въпроса за притежанието на лично огнестрелно оръжие за самоотбрана.

Жената на убития крадец: Ако нахлуят в дома ми, ще ги прострелям в крака (ВИДЕО)

Текстът на закона е великолепен – няма превишаване на пределите на неизбежна самоотбрана, когато нападението е в собствения ти дом. Принципът е този: всеки има право да защитава имуществото, честта, достойнството и здравето си„, заяви на свой ред адвокатът Марин Марковски.

Тук няма драма. Фактите ще бъдат изнесени ясно. Достатъчно е да се види трупът – къде е входната и изходната рана. Няма пречка съдебният медик да каже, че той е прострелян вътре и после е изминал 20-30 метра до колата. Прострелян човек не значи, че рухва. Това става по филмите”, допълни той.

 

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама