Столичани на протест срещу направомерна сеч около река Искър

33
blank
Снимката е илюстративна /t2conline.com

Снимката е илюстративна /t2conline.com

Мирен протест, който е трети поред, организират живеещите в кварталите около река Искър.

Поводът отново е неправомерната сеч по поречието на реката. Тя обхващаща 93 дка площ, намиращи се от кв. „Димитър Миленков“ до Аерогара-София. Те включват и „Големият парк“ на кв. „Абдовица“ и с. Бусманци. Живущите в района протестират и срещу разрушаването на дигата на река Искър, унищожените алеи за разходка в парка и калта, която изнасят тежките машини.

То се вижда по пъновете на дърветата, че част от тях са отдолу с гнилотии, има и гъбни нападения от вредители и насекоми. Просто сме изчакали прекалено много тази култура и е трябвало да я отсечем доста по-рано„, заяви пред БНТ Цветан Динев, заместник-директор на „Държавно горско стопанство София“.

След като приключи сечта, горското стопанство има ангажимент да залеси отново територията. Това ще се случи най-рано на пролет, ако е възможно или есента„, обеща от своя страна Ангел Беличенов, главен експерт в „Югозападно държавно предприятие“.

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама