Окарикатуриха руския патриарх с гигапикселов колаж

116
blank

Православен християнин критикува начина, по който вяра, бизнес и политика се оплитат у нас.

Ден, след като руският патриарх Кирил на тръгване от България упрекна управляващите, че не са показали нужното уважение към страната му по време на тържествата за 140-тата годишнина от Освобождението, в социалните мрежи голяма популярност придоби „гигапикселова” карикатура на духовника, в която неизвестен автор е „вградил” родни и руски публични личности и обикновени граждани напр. такива с татуировки едновременно на свастики и на православни религиозни символи.

Оригиналната рисунка за „Гига мракобесие” е Дмитрий Дьячков. Там патриарх Кирил е изобразен като Дарт Вейдър от „Междузвездни войни”, съобщиха от bTV.

На снимките от мозайката виждаме Бойко Борисов, Владимир Путин, Георги Гергов, Пловдивският митрополит Николай, Георги Първанов, Румен Петков, Волен Сидеров, Ванга, Симеон Сакскобургготски, Цветан Василев, Динко Вълев, Петър Низамов и др. Има и множество изображения на радикални православни групи като брадва с надпис „Православие или смърт”.

blank
Снимка: gigamrakobesie.com

Авторът на мозайката, качена преди няколко дни, подчертава, че от 2003 г. е практикуващ православен християнин и в определена степен познава църковния живот у нас. Той се обявява против „малодушните патриарси”, „бесноватите митрополити”, „безличното свещенство и монашество”, „татуираните мутри и паравоенните блюстители на Православието”, „ктиторите-мутромилионери”, „православните медии на издръжка на „Газпром” и др.

Той призовава вярващите: „Търсете добрите свещеници, дружете с простосърдечни хора, четете Библията, четете добра християнска литература, молете се редовно, съкрушавайте се, търсете винаги Истината, „изпитвайте духовете дали са от Бога“.

 

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама