ДПС против влизането на държавата в сделката за ЧЕЗ (ВИДЕО)

47
blank
Кадър: bTV

Кадър: bTV

ДПС се противопоставя на намерението държавата да влезе в сделката с ЧЕЗ.

Според лидерите на партията това би представлявало намеса на държавата в частния бизнеса.

Партията организира днес семинар на тема „Отворено управление – нова възможност за либералните демокрации. Привличане на гражданите в процеса на вземане на решения”. Целта е ДПС да даде началото на широка обществена дискусия за възможностите и предизвикателствата, пред които са изправени демокрациите от новото време.

Това е важна тема за нас и не само за нас. От тази гледна точка можете да го приемете дори като един вид подготовка за управление на страната от наша страна”, заяви Мустафа Карадайъ след среща на депутатите и ръководството на ДПС в сараите на Ахмед Доган в Бояна в края на февруари.

Ако властта по един или друг начин се опитва да обсебва процесите, те се превръщат в диктатура”, обяви днес Крадайъ.

На срещата на елита на ДПС с почетния председател на движението Ахмед Доган той е посочил, че, предвид последните скандали пътят на ДПС към участие във властта е отворен, разказа пред bTV журналистът Илхан Андай.

Мин.-председателят трябва да подава сериозни сигнали, че знае за сделката, връщането назад, ако държава влезе и с 34%, това е намеса на държава и то много сериозна. От всяка безизходица има 17 изхода. Пожелавам на премиера да намери най-добрия изход”, коментира Рамадан Аталай от ДПС по време днешния семинар.

Сделката с ЧЕЗ ме притеснява най-много с реакцията на институциите. Това е сделка, която не е правена тайно, а всички са изненадани. Как ще се управлява дружеството това трябва да ни интересува”, каза евродепутатът Искра Михайлова.

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама