Южна Корея изпраща делегация в Северна Корея

34

Снимка: brecorder.com

Двете страни ще проговарят за възстановяване на диалога между Пхенян и Вашингтон.

Южнокорейското президентство съобщи, че Сеул ще изпрати правителствена делегация в Северна Корея следващата седмица за обсъждане как да се подобрят двустранните отношения и да се възобнови диалогът между КНДР и САЩ, съобщиха от БТА.

Делегацията ще бъде водена от директора на Службата за национална сигурност Чун Ею-йон и шефа на националното разузнаване Су Хун. След двудневната визита в КНДР южнокорейските представители ще посетят САЩ, където ще уведомят американски официални лица за резултата от разговорите си в Пхенян.

Визитата идва в рядък момент на успокояване на напрежението на Корейския полуостров след неотдавнашните Зимни олимпийски игри в Пьончан, Южна Корея. На тях Северна Корея изпрати делегации за церемониите по откриването и закриването на Олимпиадата, а на севернокорейски спортисти се даде специално разрешение да участват в игрите. Представителите на КНДР тогава поканиха южнокорейския президент да посети Пхенян и изразиха готовност да възобновят преговорите с Вашингтон, отбелязва АП.

 

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама