Съпругата на обвинения лекар: 3 пъти ни обират и престъпленията не бяха разкрити (ВИДЕО)

37
blank
Кадър: Youtube

Кадър: Youtube

Жулиета Димитрова, съпругата на обвинения в убийство лекар Иван Димитров, скандира с още стотици пловдивчани „Свобода за доктора!“.

С този апел над 200 протестиращи се събраха днес пред сградата на Второ районно управление в Пловдив с искане д-р Димитров, обвинен за убийството на Жоро Джевизов – Плъха, да бъде пуснат на свобода.

Сред протестиращите имаше близки, приятели, съседи и колеги на доктора, но имаше и редица българи, които не познават лекаря, но са съпричастни със съдбата му, пише trafficnews.bg.

Жулиета разказа пред наш репортер, че тя и децата ѝ са спели по време на разбиването на дома им.

Домът ни е запечатан, когато е станало сме спели, затова не мога да коментирам нищо„, разстроена обясни съпругата на Димитров. Тя сподели още, че това е трети обир на дома им, като първите два пъти престъпленията не са разкрити.

Протестиращите докараха тонколона, организаторите призоваха за активна гражданска позиция в подкрепа на доктора. Хората настояха за промени в Наказателния кодекс и изтъкнаха, че самозащитата в собствения ти дом не може да бъде третирана като престъпление.

Митингът премина под звуците на патриотични български песни, а в края му беше инициирана подписка в подкрепа на Димитров. Хората обявиха, че утре ще протестират отново на същото място от 12 часа, като призоваха всички пловдивчани да се включат.

Предстои прокуратурата до часове да прецени дали ще поиска от съда постоянна мярка „Задържане под стража“ по отношение на медика. Към момента той е задържан в ареста за 72 часа.

Протестът бе организиран спонтанно във фейсбук мрежата вчера, след като стотици души изразиха подкрепата си в защита на обвинения доктор чрез гневни постове. Те изразиха недоумението си как е възможно човек, защитил себе си, дома си и семейството си, да бъде съден като убиец наравно с всички останали престъпници.

 

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама