Цачева не може да удовлетвори желанията за по-високи заплати на служителите в затворите (ВИДЕО)

30

„Не мога да удовлетворя исканията за по-високи възнаграждения на служителите в затворите”, заяви министърът на правосъдието Цецка Цачева в парламента.

Тя коментира, че усилията за подобряване на условията в затворите трябва да вървят успоредно с тези за подобряване на условията на труд за работещите там.

Цачева поясни, че споделя притесненията относно невъзможността на Правосъдното министерство и правителството да отговори на исканията в пълен обем, поставени от синдикатите, с които повече от пет месеца е в непрекъснат диалог.

„Те обявиха, че преминават и вече преминаха към ефективни стачни прояви. На този етап онова, което е осигурено със Закона за държавния бюджет, е 5% увеличение на възнаграждението от 1 януари 2018 г.”, посочи правосъдният министър.

Цачева уточни, че правителството е проявило желание за още 5% на досегашните 5% увеличение на заплатите, но допълни, че искането на синдикатите за 20% увеличение не може да се осъществи.

Следващият протест на служителите в затворите е предвиден на 10 март.

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама