САЩ и Германия са притеснени от разработването на оръжия от Русия

27
Снимка: theduran.com
Снимка: Reuters

Снимка: Reuters

САЩ и Германия изразиха безпокойство от изявленията на руския държавен глава Владимир Путин за разработване на оръжия. Това казаха германският канцлер Ангела Меркел и американският президент Доналд Тръмп, цитирани от БТА.

Разработването на нови оръжия от Русия не нарушава ядрения паритет в света”, заяви от своя страна говорителят на Кремъл Дмитрий Песков.

В четвъртък Путин обяви, че Москва е разработила ракета от ново поколение, която не може да бъде спряна от нито един щит.

Това е истински технологичен пробив”, заяви той.

Изказването на Путин беше подкрепено с видеопрезентация на новата ракета. По думите му тя може да достигне всяко място на света. Лети ниско, трудно се забелязва, може да носи ядрена бойна глава и има непредвидима траектория, която може да заобиколи прихващачите и е невидима за всички противоракетни системи.

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама