Никой не знаеше какъв ще бъде изходът от сделката за ЧЕЗ, заяви Теменужка Петкова

41

За всички стана ясно каква е причината да депозирам оставката си, каза министърът на енергетиката Теменужка Петкова на съвместното заседание на комисиите по енергетика и контрол над службите.

Въпрос на решение на премиера Бойко Борисов и на коалиционните партньори е какво ще се случи оттук нататък, заяви тя. „Почтен човек съм, през целия си живот съм работила в интереса на държавата“, изтъкна Теменужка Петкова.

След като стана ясно коя е компанията мое задължение беше да кажа, че познавам тези хора“, коментира министърът. „Тези отношения трябва да бъдат изчистени, това е пътят“, каза още тя. Никой от правителството не знаеше какъв ще бъде изходът от сделката.

Разполагахме с публичната информация от медиите, заяви тя. „В информацията от институциите не става ясно какво ще реши чешката държава за продажбата на своя актив“, посочи тя. „Ние не продаваме нищо, чешката държава продава“, коментира Теменужка Петкова. Правителството няма никаква опция за участие в тази сделка и това се доказа по безспорен начин, изтъкна министърът.

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама