Шест години затвор за Искрен, опитал се да пренесе през граница наркотици за над 870 000 лв.

80

 Снимка:Shutterstock

Наложиха наказание от 6 години „лишаване от свобода“ на Искрен Я. (на 48 г., от с. Йонково, общ. Исперих, обл. Разград).

Той е признал вината си за това, че на неустановена дата и неустановено място на територията на Република България е придобил от неустановено по делото лице и държал 22 пакета високорисково наркотично вещество – метамфетамин, на обща стойност 877 568 лв., като наркотичното вещество е в особено големи размери.

Той е признал вината си и за това, че на 13.05.2017 г. около 20.20 ч., на ГКПП-Малко Търново, на трасе за обработка на изходящи автомобили от Република България към Република Турция, с лек автомобил „Мерцедес“, без надлежно разрешително е направил опит да пренесе през границата на страната горепосоченото количество метамфетамин, укрито в задната част на облегалката на задната седалка, както и в резервната гума в багажника на автомобила, като предметът на контрабандата е в особено големи размери, случаят е особено тежък и деянието е останало недовършено поради независещи от дееца причини – намесата на митническите власти.

Споразумението, което е одобрено от Окръжен съд – Бургас, е окончателно.

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама