Не сме предоставяли документи на България относно ЧЕЗ, заяви Бабиш, Нинова потресена

22

 В сериозно противоречие относно темата за сделката за ЧЕЗ-България влязоха премиерите на нашата страна и Чехия.

Вчера Бойко Борисов обяви в парламента, че е поискал и е получил информация от чешкия си колега за сделката.

Днес Андрей Бабиш, заяви, че не е предоставял на българската страна никакви документи. „Българският премиер ме информира, че той има проблем с компанията (относително неизвестната българска „Инерком”, която купи дружеството) и със сделката и аз му обясниха как е станала тя от чешка страна. Не харесвахме особено предложението за покупка, но Министерството на финансите ни увери на няколко пъти, че компанията е прозрачна, парите са прозрачни и Надзорният съвет е одобрил сделката”, заяви Бабиш, цитиран от държавната информационна агенция.

Той изрично допълни, че е отказал да предостави документи на българската страна. В същото време обаче от правителствената пресслужба твърдят, че информация от Бабиш е стигнала до нашата страна и даже е заведена в секретното деловодство на Народното събрание.

„Потресена съм. Премиер на България, който е председател на Съвета на ЕС, замеси по недопустим начин премиер на друга европейска държава, като излъга нагло, че г-н Бабиш му е предоставил документи за скандална сделка. Това написа в личната си страница във Фейсбук лидерът на БСП Корнелия Нинова, която коментира новината от Чехия, че премиерът Бабиш не е предоставял на българското правителство никакви документи по сделката с ЧЕЗ. “ Бойко Борисов е срам за България и за нейния европейски образ. Председателството приключи“, написа още тя.

 

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама