Над 900 училища в страната са затворени

35

Над 900 училища в България са затворени, поради влошеното време.

Условията за пътуване са влошени, тъй като и през нощта валя сняг над цялата страна, съобщи БНР. Осем души от Планинската спасителна служба от Банско и Разлог са помогнали на девойка и младеж, закъсали по пътя за хижа „Яворов“, съобщиха от службата за „Хоризонт“.

Снощи след 20 часа е получен сигналът. Акцията е завършила успешно към 02.00 часа снощи. Двамата туристи са пристигнали благополучно в хижата. Лавина падна в Родопите през изминалата нощ. Около 100 кубични метра сняг са се свлекли от скалите край Манастирския комплекс „Свети Пантелеймон“ по пътя Смолян – Пампорово.

В следствие на огромната маса сняг три коли, след тях и линейка, са били блокирани за кратко на пътя.

Веднага на място е пристигнала техника на снегопочистващата фирма и отворила главния път. Няма пострадали хора. 140 сантиметра снежна покривка се образува в курорта Пампорово след валежите от тази нощ. Хотелиерите прогнозират, че ски сезона ще продължи до месец април.

На територията на Смолянска област няма затворени пътища и населени места без ток. Отпада ограничението за движение на камиони с маса над 12 тона по АМ „Тракия“ в посока София на територията на област Пазарджик. Намалена видимост до 100 метра поради мъгла има на места в областите Стара Загора и Ямбол. Възстановено е движението на тежкотоварни камиони над 12 тона през прохода „Предела“.

Очаквайте подробности за влошената метеорологична обстановка в страната.

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама