Ето в кои градове дървената ваканция продължава

107

Кметът на Стара Загора Живко Тодоров поиска от Министерството на образованиетo и науката 1 и 2 март да бъдат неучебни за всички училища на територията на общината. Първият учебен ден след ваканцията ще бъде 6 март.

След двата дни дървена ваканция, които кметът даде, учениците от Варна получиха още два. Със заповед на просветния министър Красимир Вълчев заради тежките метеорологични условия за неучебни бяха обявени четвъртък и петък. Ваканцията важи за училищата на територията на цялата Варненска област. На практика децата ще се върнат в клас чак на б март, тъй като след двата почивни дни в края на седмицата – 3 и 4 март, неработен ще е и понеделникът – 5 март.

Заради тежката снежна обстановка  в Айтос и Карнобат, кметовете  Васил Едрев и Георги Димитров обявиха утрешния ден за неучебен. Възпитаниците ще си останат на топло вкъщи, но детските градини ще работят.  Утре ще стане ясно дали учебният процес в Айтос ще бъде възстановен в петък или не.

На 01.03.2018 г. и 02.03.2018 г. ще бъде неучебен ден за всички училища от Малко Търново и  Поморие.

Децата в Бургас излизат в дървена ваканция за 1 март. Решение дали и петък да бъде неучебен ден в Бургас ще бъде взето утре, в зависимост от актуалната обстановка. Детските градини остават отворени.

Зимната обстановка в цялата община продължава да е усложнена, но всички основни пътища са отворени. Трудно е движението между съставните селища.

Труднопроходим заради навявания е този между Брястовец и Драганово. И в двете села няма ток. Цялата снегопочистваща техника е на терен и ще остане мобилизирана до нормализиране на ситуацията.

Със заповеди на кметовете днес е обявен неучебен ден за всички ученици и  от общините Руен, Средец, Камено, Несебър, Созопол, Айтос и Поморие, като в Поморие ваканцията ще продължи до петък.

„Дървената” ваканция в училищата на територията на община Момчилград се удължава с още един ден. 1-ви март е обявен за неучебен със заповед на кмета Сунай Хасан. Това съобщиха от пресцентъра на Община Момчилград.

Учениците в Балчик се връщат в класните стаи на 6 март, вторник, а не на 1-ви март, както гласеше кметската заповед, съобщиха от Общината.

Със заповед на кмета на Казанлък  Галина Стоянова четвъртък и петък, 01-ви и 2-ри март, т.г. ще бъдат неучебни дни за всички училища на територията на община Казанлък. Решението за временно прекратяване на учебните занятия е взето поради усложнените зимни условия.

И учениците в община Полски Тръмбеш са пуснати в извънредна ваканция. Със заповед на кмета Георги Чакъров, за неучебни са обявени дните 1 и 2 март. Учебните занятия ще бъдат възстановени на 06.03.2018г.

„Дървената“ ваканция в Ардино продължава. 1-ви март е обявен за неучебен със заповед на кмета Ресми Мурад.

Във връзка с неблагоприятна метеорологична обстановка и влошени  пътни условия се удължава броя на неучебните дни до 02.03.2018 г. /включително/ за общините:  Плевен, Левски, Никопол, Белене и Долна Митрополия. Това съобщават от РУО – Плевен.

 

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама