Военнослужещи оказват помощ в усложнената зимна обстановка в Плевенско

60

Снимката е илюстративна

Военнослужещи от Сухопътните войски и днес оказват помощ в усложнената зимна обстановка в област Плевен.

Военнослужещи и техника от 55-и инженерен полк трети ден продължават да оказват помощ на населението в област Плевен в усложнената зимна обстановка. След искане на областния управител на област Плевен и по разпореждане на командира на Сухопътните войски бригаден генерал Михаил Попов, днес те ще разчистват пътни участъци между селата Лозица, Любеново и Въбел, община Никопол. В снежните преспи там има закъсала снегопочистваща техника и автомобили, предадоха от пресслужбата на Министерството на отбраната за Нова Вест.

Снощи, след обявеното частично бедствено положение на територията на Община Белене, военнослужещи от формированието за овладяване и/или преодоляване на последствията от бедствия за действие при тежки зимни условия на 55-и инженерен полк, под ръководството на капитан Николай Йорданов, в продължение на 5 часа разчистваха пътни участъци от снежни преспи и снегонавявания.

Спасен бе бедстващ човек в местността „Хидротехнически комплекс” в северозападните покрайнини на град Белене. Разчистени бяха пътни участъци по маршрута помпена станция за питейна вода на град Белене в местността „Хисарлъка” и местност „Хидротехнически комплекс”, както и общински път до село Кулина вода.

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама