Построиха най-големия закрит увеселителен парк в света (СНИМКИ/ВИДЕО)

236

Снимка: facebook/ IMG Worlds of Adventure

Увеселителният парк за 1 милиард долара е с размер над 140 000 кв.м.

 

Дубай е дом на най-високите сгради в света, изкуствените острови и първия в света хотел с тропическа гора. Сега приютява и най-големия закрит увеселителен парк на Земята.

С размер от 140 000 кв.м., IMG Worlds of Adventure(IMG Светове на приключения) – който бе отворен на 31 август 2016 – включва атракции по герои от Cartoon Network и вселената на Marvel.

Увеселителният парк за 1 млрд. долара беше отворен от министър-председателя и вицепрезидент на Обединените арабски емирства, както и емир на Дубай, шейх Мохамед бин Рашид ал-Мактум.

Снимка: facebook/ IMG Worlds of Adventure

Построяването на IMG Worlds of Adventure е струвало е повече от 1 млрд. долара и е едно от най-скорошните допълнения към стремежа на града да стане столица на забавлението със своите висококласни хотели и луксозни търговски центрове, които доминират хоризонта.

Огромното пространство може да приема 30 000 посетители дневно и дори включва кино комплекс с 12 зали и зала с IMAX екран.

С увеселителния парк годишните приходи на ОАЕ се очаква да се покачат с 78% до 837 млв. долара през 2019-та. Паркът се позиционира като един от водещите развлекателни центрове в региона.

Паркът е разделен на четири зони: MARVEL, Cartoon Network, Lost Valley – Dinosaur Adventure(Изгубената долина – приключение с динозаври) и IMG Булевард.

Снимка: facebook/ IMG Worlds of Adventure

В IMG Worlds of Adventure има 22 въртележки и атракции, включително бързо влакче – велоцираптор, което обикаля из парка преди да ускори през заобикалящата го пустиня. Атракцията се намира в Lost Valley зоната.

Влакчето се засилва със скорост до 100 км за 2.5 секунди, запращайки посетителите от тъмните дълбоки праисторически джунгли на „изгубената долина“ до пустинята отвън и обратно.

Обитаваният от духове хотел също е доста голяма атракция. Потапящото преживяване е изпълнено с лабиринти и се намира на IMG Булевард, който покрива площ от 18.5 кв.м.

Снимка: facebook/ IMG Worlds of Adventure

Другаде в парка, класики на Cartoon Network като Powerpuff Girls(Реактивните момичета) седят редом с герои на Marvel, включително Хълк и Спъйдърмен.

Помещават се също 25 магазина и 28 ресторанта и барове – цените им, разбира се, са каквото и се очаква от Дубай. Можете да си закупите химикал за скромните 115 000 дирахма (около 31 300 долара).

Идеята за затворен увеселителен парк с контрол на температурата е привлекателна за местните на място, където летните температури средно достигат до 41°C.

IMG Worlds of Adventure е един от няколкото увеселителни парка, които забавляват туристите в този регион.

Дубай се надяват да привлекат 20 милиона туристи годишно до 2020-та, когато ще се състои World Expo. Посетилите града през 2015-та са 14 милиона.

 

Превод и редакция: „Нова Вест“

Източник: independent.co.uk

 

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама