Община Ситово получи дарение от Конфедерация Швейцария

37

Община Ситово с дарение от Конфедерация Швейцария за подпомагане дейността на доброволното формирование.

Заедно с 38 други общини в България, община Ситово получи дарение от Конфедерация Швейцария за подпомагане дейността на доброволното формирование за преодоляване и овладяване на бедствия, пожари и извънредни ситуации, съобщават от пресцентъра на ОДМВР-Силистра за Нова Вест.

За доброволците в общината са предоставени гумирани панталони, анцузи и шапки, предназначени за работа при наводнения, пуловери, гащеризони, якета и специални колани.

На церемонията по приемане на дарението, проведена преди дни в столицата, присъстваха директорът на ГД „Пожарна безопасност и защита на населението” главен комисар Николай Николов, заместник – посланикът на Конфедерация Швейцария у нас Н.Пр. Никол Вирш и изпълнителният директор на Националното сдружение на общините Силвия Георгиева.

Доброволното формирование на община Ситово е създадено през 2012 г. и се състои от 10 доброволеца. За дейността си то разполага с противопожарен автомобил, който му бе дарен от РД „Пожарна безопасност и защита на населението” – Силистра през 2013 г.

През изминалата година доброволците са участвали в гасенето на 5 пожара – основно полски, и в 2 отводнявания на сгради.

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама