Тръмп поиска американските учители да бъдат въоръжени

27

Ново развитие в дебата за притежаването на оръжие в САЩ.

На фона на масовите протести на ученици президентът Доналд Тръмп подкрепи по-строгия контрол, но поиска учителите да бъдат въоръжени.

Протестът в американската столица Вашингтон беше част от националното движение срещу оръжията. Началото му поставиха ученици след разстрела на 17 души при нападение в училище във Флорида.

Какви мерки е предприела Австралия за да ограничи масовите престрелки преди 22 години.

Пред оцелели от стрелбата и техните родители президентът Тръмп обяви, че въоръжаването на учителите ще предотврати подобни трагедии.

Нарича се прикрито носене на оръжие, където учителят ще носи тайно оръжие. Ще преминават специално обучение и вече няма да има зона без оръжия. Такава зона е добре за маниаците, защото те всички са страхливци. Тя дава свобода и им позволява да атакуват, защото никой не може да им върне куршумите“, заяви Тръмп.

Официалните данни показват, че само за 2018 г. стрелба е имало в 18 американски училища. При осем от случаите е имало жертви.

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама