Спасени „братя“ мечка, лъв и тигър отказват да бъдат разделени

124

Спасени „братя“ мечка, лъв и тигър отказват да бъдат разделени след 15 години заедно. Триото са били спасени като малки по време на наркоакция.

Американската черна мечка Балу, лъвът Лео и Шере Кан – бенгалският тигър, са живели заедно в заграждение в приют за животни през последните 15 години.

Когато са били само на няколко месеца, трите животни са били намерени от полицията, по време на нарко акция в Атланта, Джорджия, през 2001г.

Малките са били открити недохранени, свити в клетка под къщата.

Оттогава до началото на 2016-та година те живеят заедно в заграждение в убежището за животни Noah’s Ark (Ноевият ковчег), който включва поточе и дървена къща с веранда.

Балу, Лео и Шере Кан се хранят, спят и играят заедно, и дори търсят хигиенна грижа, внимание и обич едни от други.“, разказва за триото предградийния резерват, югозападно от Атланта.

Страшните първи месеци от живота са ги свързали и са наистина неразделни въпреки очевидните им различия.

Единственият път, когато са били разделени е по време на операцията на Балу, за да бъде освободен от каишките, в които е бил.

Тигърът Шере Кан и лъвът Лео бяха много развълнувани и ходеха напред-назад, огласяйки за изгубения член на семейството да се върне.“, разказват за тогава от Noah’s Ark.

След операцията, Балу се върна при братята си, тримата са заедно оттогава насам и рядко има кавги помежду им.

За съжаление, няколко месеца по-късно, на 11-ти август 2016, по време на операция се установява, че по-голямата част от черният дроб на лъвът Лео е засегната от нелечим тумор.
Братята му са имали възможност да се сбогуват с него и са добре след смъртта му. Те се наблюдават отблизо и им се обръща много допълнително внимание.

Превод и редакция: „Нова Вест“

Източник: http://www.independent.co.uk

 

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама